Руската телевизия прави филм и за Динко от Ямбол

След манипулацията с Альоша, чуждата медия се прицели в ловеца на бежанци

Руската национална телевизия преброди Ямбол, за да намери ловеца на бежанци Динко Вълев. Два дни екипът се опитва да уреди среща със скандалния българин, който се прочу и в чужбина. Вчера Динко се срещнал с репортерката Дария Григорова, която подготвя цял филм за него.

"Искам да разговарям с Динко, защото има силна позиция по отношение на мигрантите тук", обясни тя пред "България Днес". Григорова чакала ямболията два дни, за да й покаже откъде минават мигрантите и как се установяват у нас. 

Вълев обаче е скептичен. "Наясно съм, че този екип е в България от седмица и вече е подготвил и друг филм, който не представя страната ни в особено добра светлина. Нямам против да защитя позициите си пред Руската национална телевизия, стига да не ми слагат думи в устата. Защото ми се струва, че има нещо гнило и търсят евтина сензация", коментира Динко Вълев.

В края на октомври по московския телевизионен канал ТВ Центр беше излъчен манипулативен филм за България, пълен с неверни внушения, че сме предали Русия и сега напълно заслужено тънем в мизерия заради грешния ни курс към ЕС и НАТО. В лентата страната ни е представена като бананова република, която само техният Альоша може да спаси. 

Вероятно и в случая с Динко руската телевизия има пропагандни цели и идеята е ямболският "шериф" да се окарикатури. В случая са подбрали обекта си сполучливо, но има напълно обосновани подозрения, че ще използват образа му, за да представят всички българи в такава светлина, и ще се опитат да изопачат проблема с бежанската криза в контекста на "лошата" политика на Европа.