Руският посланик у нас се срещна с Борисов, доволен, че си плащаме милиардите към страната му

Неизгодните сделки, които е направила България с Кремъл, Макаров определя като сериозни крачки напред в руско-българските отношения

Новият посланик на Русия в България Анатолий Макаров се срещна с министър-председателя в оставка Бойко Борисов. Новината съобщихаот посолството на Руската федерация във Фейсбука си. Макаров е изразил съболезнования за загиналите в инцидента с влака в Хитрино. 

"Ръководителят на руската дипломатическа мисия в София акцентира на това, че в последните месеци преди оставката на правителството бяха направени „сериозни крачки напред“ в руско-българските отношения: постигната бе договореност за изплащане на дълга за АЕЦ „Белене“, посочен бе взаимният интерес от реализацията на газовия хъб „Балкан“, намерено бе приемливо и за двете страни решение за ремонта на двигателите на самолетите Миг-29“, се казва в съобщението на посолството.

Макаров е казал, че „тази положителна динамика трябва да се запази и това е невъзможно без приемственост в политическата линия на самата България“. Посланикът е изразил надежда, че конструктивният диалог ще бъде продължен и от следващото правителство. "Бойко Борисов засегна въпроса за хъба „Балкан“ и отбеляза, че гаранция за успеха на реализацията му ще бъде съответното решение на Европейската комисия – в това той бе подкрепен от посланика на Русия“, пише още посолството. Според съобщението, Макаров и Борисов са обсъдили въпроса за лицензирането на произвоството на леко стрелково оръжие в България.