Сидеров и „Атака” с нова метаморфоза - стават консерватори

Руски проекти, от българския политически спектър атакуват ЕС като троянски коне на Кремъл

Волен Сидеров

Волен Сидеров

„Партия АТАКА подава документи за кандидат-член на Алианса на консерваторите и реформистите в Европа. Това ще се случи официално на 18 октомври в Молдова, когато ще се проведе регулярният форум на Алианса”. Това обяви на страницата си във фейсбук проруският националист Волен Сидеров. „Това не означава разбиване, разцепване или някакви самостоятелни действия, напротив, аз държа на „Обединени патриоти” да участваме заедно на евроизборите. Очаквам отговор от моите партньори, надявам се той да е положителен, и се надявaм това обединение, с което направихме хубавия резултат на президентските и парламентарните избори да се повтори. Защото моментът е исторически и ако го пропуснем, ще бъде огромна щета за страната ни. Целта, която трябва да си поставим е много силно участие на тези евроизбори. Те ще бъдат колкото външни, толкова и вътрешни, много важни, определящи за Европа и България”, пише още Сидеров.

„Надявам се, че моите колеги ще приемат това не като някакво съревнование и състезание между трите партии в „Обединени патриоти”, а по-скоро като едно ново водачество, което да увлече и тях. Мисля, че така е разумно, но те ще си кажат сами, има време за това”, добавя Сидеров. 
Днес заедно с другия голям консерватор Николай Бареков, Сидеров бе домакин на конференция на тема "Обединеният консерватизъм - ключовата посока в развитието на България". Форумът бе организиран от групата на Европейските консерватори и реформисти в Европейския парламент. Участие в конференцията взе Ян Захрадил, член на ръководството на ЕКР и президент на Алианса на европейските консерватори и реформисти.

Заиграването на Бареков и Сидеров с европейските консерватори е ясен сигнал, че Кремъл инсталира нови свои политически подводници в сърцето на ЕС.