Сидеров съди Николай Ненчев – засегнал висшата ценност, на която е посветил живата си – националния интерес

Премам това съдебно дело като предизвикателство, за да докажа тезите си, казва лидерът на БЗНС

Сидеров и Ненчев

Сидеров и Ненчев

Темида ще бъде арбитър на нов политически двубой. Лидерът на „Атака” Волен Сидеров е завел в  Софийски районен съд иск срещу кандидата за независим едродепутат и лидер на БЗНС Николай Ненчев. В исковата си молба Сидеров твърди, че е оклеветен от Ненчев по време на негови медийни изяви.

Близкият до Русия политик е определил като клеветнически следните твърдения: „очевидно в нетрезво състояние да бие студенти”, „безчинстваше по софийските улици”, „ходеше да бие невинни хора пред Софийската джамия”, „Волен Сидеров се опитва да прави всички възможно да разруши стабилността в държавата, да предизвика хаос, а и той обикновено получава своите инструкции не от страната. Той се е поставил в услуга на една чужда държава. Той се е поставил в услуга на чужди интереси. В ущърб на българския национален интерес”.

Всички тези изявления увреждали доброто име на Сидеров и му причинявали изключителен душевен дискомфорт и сериозни морални вреди. Атакистът бил сериозно засегнат и от изявления, че благодарение на неговия глас и подкрепа били избрани правителството на Орешарски и Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Защитата на лидера на „Атака” твърди, че тези обиди засягали висшата ценност, на която Сидеров  е посветил живота си – националния интерес.
 Душевните си терзания и страдания засегнатият политик е оценил на 10 хил. лв.

„Приемам това съдебно дело като предизвикателство, за да докажа тезите си. Готов съм и за тази битка. Тя не е случайна -  от една страна, главният прокурор ме атакува, а от друга - Волен Сидеров. Подлагат ме на системен натиск,  за да се откажа от делото, на което съм се посветил. Но това предизвикателство ще ми подейства стимулиращо -  да продължа да ги разобличам”, коментира пред Faktor.bg Николай Ненчев.