Сидеров се отметна, няма да иска 500 лв. пенсия и 1000 лв. заплата

Лидерът на “Атака” Волен Сидеров отказа ясно и категорично да отговори дали ще подкрепи правителство, което няма да запише в програмата си, че минималните пенсии на хората ще станат 500 лв., а най-ниските заплати – 1000 лева. Именно това беше най-популисткото му обещание, с което привличаше избиратели по време на кампанията. Сега обаче Волен се измъква с обяснение, че щял да настоява да се вдигат доходите.

 

Той се оправда с българския народ, че е гласувал така, че да се наложи ГЕРБ, БСП и Атака да работят в някаква съвместимост. В типичния си популистки стил Сидеров отново подчерта, че ще подкрепя действия на бъдещия кабинет и така се измъкна – че всъщност зад тези действия ще стоят хора на партиите БПС и ДПС. 

Лидерът на “Атака” декларира, че атаките му ще гласуват само по съвест и няма да бъдат част от никакви договорки и схеми, включително и за шефското място на парламента. Той обаче предупреди, че ако нещата не вървят ще излезе и ще поведе народните бунтове. 

Сидеров нарече поведението на ГЕРБ “шизофренично”, защото хем твърдели, че са победители, хем искали касиране на вота. Но в същото време отказа да види симптоми на шизофрения в перспективата ДПС и “Атака” да крепят една власт. Амбицията му да участва в следващо управление той оправда с желанието си да оправи живота на хората.