Синият шаман чете лекции на БСП

Левият разказ е възможен, но трябва да бъде разказан отвътре, учи Дайнов социалистите

Партийната система в България се клати, затова е важно партиите да не се отказват от принципите и ценностите си. Тази позиция защити проф. Евгений Дайнов - гост-лектор на семинара на БСП, на тема „Предизвикателства пред лявото в Европа и в България през 2015 година".

Политическата ситуация у нас анализаторът сравни с две крепостни стени – лява и дясна, всяка от която брани своя електорат от червени и сини чудовища.

“Лявата и дясната стена пазят хората от чудовищата, които живеят отвъд. Дясната стена рухна и нахлуха караконджули, като Яне Янев, Николай Бареков и Бойко Борисов. Сега има наченки на възстановяването й. Какво ще стане, ако рухне и лявата стена, риторично попита Дайнов, сякаш тя стои здраво и монолитно, след пораженията, която претърпя столетницата.

Левият разказ е възможен, но трябва да бъде разказан отвътре. Политиката е разговор за бъдещето, дебело подчерта професорът пред 250 активисти на БСП, участници в червения семинар в Пловдив.

По времето на Иван Костов анализаторът стана известен като “синия шаман”, след това беше сред експертите, които съветваха царисткото правителство, после беше близък до ГЕРБ и Борисов, а сега поучава БСП, което е в тежка криза и има нужда някой да го изтласка нагоре в предстоящите местни и президентски избори.

Всички участници в семинара са отседнали в хотел "Санкт Петербург", а довечера ще бъдат гощавани във Виенския павилион в панаира. И двете места се свързват с местния БСП лидер. Финансовата организация на събитието се поема в по-голямата част от ПЕС, но всичко е семпло и в работна обстановка, обясниха от "Позитано" 20.

Заради траура от кончината на президента д-р Желю Желев обаче е отменена развлекателната програма на семинара. В петък вечер в хотела е бил отменен предвидения оркестър за народни песни и хора. Довечера също няма да има музика, освен тих инструментал за фон.

Първата вечер на червените са сервирани салата, солена палачинка и основно ястие - по избор със свинско или пилешко месо. Семпло щяло да е менюто и довечера.