Сл.Бинев: Заради гафове на ГЕРБ ни чака извънреден доклад от ЕК

Сериозна е заплахата за България да бъде шамаросана с извънреден доклад от ЕК. През последните месеци тя сериозно втвърди тона си към страната, защото ясно са усетили, че не се случва това, което им говори правителството. Това обяви по Нова ТВ евродепутатът и лидер на ГОРД Слави Бинев.

Според него изявленията на Доган в Кърджали за преоценка на Балканската война са шарени балони, които ни пускат умишлено, за да отклонят обществото от най-важния въпрос – понижаващият се жизнен стандарт и тежките социални проблеми. Вероятно Доган е станал част от конфигурация на това управление, което повдига странични теми, но мълчи по важните, заключи Бинев.

Той за пореден път критикува свободата на словото в България и обясни, че у нас има позволена опозиция, визирайки Яне Янев, на която дават достъп до медиите и нежелана опозиция, която не се допуска в медиите. Слави Бинев потвърди, че за Европа темата правосъдие и вътрешен ред в България остава първостепенна и партньорите ни са категорични, че ние не се справяме в тази област, а само симулираме реформи.

Лидерът на ГОРД се закани, че на 17 ноември организира пореден митинг, който ще бъде на две места – пред сградата на БНТ, която освен управляващите не допуска никакво друго мнение и на площад “Гарибалди”, където се намира сградата на Корпоративна Банка, управлявана от Цветан Василев. Именно тази банка с държавни средства заробва целия народ и се опитва да придобие активите му, посочи още Бинев.