Социалисти от Казанлък: Не е нормално да се подхожда толкова лидерски в БСП

Социалисти от БСП-Казанлък написаха отворено писмо до всички делегати на 49 Конгрес на партията, разтревожени от ситуацията в БСП и от посоката, в която я води сегашното ръководство. Яница Станчева - една от подписалите писмото, обясни пред БНР, че то е гледната точка на социалистите от Казанлък, след като не са получавали отговори на множество сигнали, които са изпращали на националното ръководство на партията.

"Не е нормално да се подхожда толкова лидерски в една партия, каквато е БСП, която скоро ще навърши 128 години", заяви тя и добави:  

"БСП избяга от автентичните си постулати, заложени в нейното създаване. Избяга от думата социализъм, от лявата идея, от левия поглед".

Яница Станчева припомни, че през 2018 година е бил извършен т. нар. "вътрешнопартиен преврат", при който ръководството на общинската организация е било сменено.

"Беше назначено неуставно ръководство, което наруши диалога в структурата на БСП в Казанлък", коментира тя и уточни, че под натиск е станала смяната и новите хора са близки до Корнелия Нинова.