Тома Томов: Путин изпълни имперските си амбиции, завладя територии в Сирия

България е в опасност, ако махнат визите на 70 млн. турци

"Русия изпълни всичките си имперски идеи, след като запазва базите си в Сирия. Тя спечели нови територии. Руснаците вече винаги могат да прехвърлят авиацията си там и да се връщат, когато си искат". Това заяви пред БТВ журналистът Тома Томов по повод оттеглянето на руските войски от Сирия. 

"Има тайна сделка между Путин и Обама по въпроса със Сирия, свързана с Украйна. Там олигархическата система продължава да действа и най-вероятно страната ще влезе до 25 години", коментира Томов. 

"Ердоган преговаря наравно с Меркел за бежанците, което е нечувано в историята на Европа. Най-вероятно световните сили ще му позволят да се справи с кюрдите. България е в голяма опасност, ако се позволи безвизово преминаване на турци през границата ни. Това са 70 млн. души. Ако това се случи, ще се промени характерът на континента. Европа има погрешна политика при преговорите си с Ердоган. Надявам се българската политическа класа да излъчи един Виктор Орбан", подчерта журналистът. По думите му няма кой да свали Ангела Меркел от власт в Германия, тъй като и левицата, и десницата ще я подкрепят.