Цветан Цветанов възхитен от Свищовското съкровище в къщата-музей "Алеко Константинов" (Снимки)

Зам.-председателя на ГЕРБ празнува Свищовски лозници

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветнов пристигна в Свищов заедно с народния представител Евгени Стоев и областния управител на Велико Търново Пенчо Пенчев. В крайдунавския град той се срещна и с певеца и свой приятел Веселин Маринов, който е специален гост в музикалната програма по повод празниците "Свищовски лозници", които се откриха тази вечер. 

"Тази вечер тук официално се откриват празниците на града „Свищовски лозници”. Заедно с нашите домакини д-р Кристиян Кирилов – председател на Общинския съвет и общински координатор на ГЕРБ и с кмета на града Генчо Генчев, разгледах уникалните копия на златни накити от Свищовското златно съкровище. Репликите му са изработени по програма „Местни инициативи 2016г.” Благодарение на усилията на местната власт тази експозиция вече е достъпна за гражданите на общината и за гостите на града. Тя e подредена в къщата музей „Алеко Константинов”, където в стъкленица се пази и простреляното сърце на Щастливеца", публикува съобщение във Фейсбук Цветан Цветановв.

"Срещнах се с много жители на Свищов. На площад „Алеко“ се усеща празничната атмосфера, улиците са препълнени с хора. Щастлив съм, че разговарях с толкова много свищовлии, които са заредени с добро настроение. Заедно с моя добър приятел Веско Маринов, който тази вечер е специалният гост в музикалната празнична програма, пихме кафе в едно от централните заведения", сподели още Цветанов в социалната мрежа, където публикува свои снимки.

На снимките:  1. Цветан Цветанов с кмета на Свищов Генчо Генчев

                         2. Цветан Цветанов с Кристиян Кирилов (вдясно)

                         3. Цветан Цветанов, Кристиян Кирилов (вляво) и Пенчо Пенчев (вдясно)

                         4. Цветан Цветанов с Пенчо Пенчев, Генчо Генчев и Кристиян Кирилов

                         5. Цветан Цветанов на кафе приятеля си - певеца Веселин Маринов