В. Жаблянов: Нинова управлява еднолично БСП

Той заяви, че се надява политическият критичен доклад да не е причината за неговото отстраняване

Валери Жаблянов

Валери Жаблянов

"В БСП настъпиха трайни и дълбоки промени. Критичното мнение се отстранява, а политиката, която се води от председателката деформира всички форми на демокрация и се оформя еднолично управление", заяви пред централата на БСП преди пленума на столетницата Валери Жаблянов.

Очаква се той да бъде отстранен от Изпълнителното бюро по искане на Корнелия Нинова. 

Валери Жаблянов заяви, че се надява политическия доклад да не е причината за неговото отстраняване, защото той му е бил възложен именно от Корнелия Нинова, след това подкрепен от Националния съвет, както и от конгреса, което означава, че всички са били съгласни с него. 

Членовете на Пленума ще изберат председател на Националния предизборен щаб на БСП за предстоящите местни избори през октомври. Съвместно с Общопартийната контролна комисия Пленумът ще разгледа решение за актуализиране на структурата, щата и бюджета на Националния съвет на БСП за 2019 година. Пленумът ще разгледа и предложение за промени в състава на Изпълнителното бюро на партията. Това ще е петата промяна в ръководството на партията, след като то бе конструирано на 21 май 2016 г.