ВМРО с най-много десари в ръководството си от управляващите партии

Осветена е и Райна Кирилова Дрангова - агент „Кремена”, внучка на славния полковник Дрангов

Комисията по Досиетата обяви днес агентите и щатните служители на Държавна сигурност, които са в ръководствата на партиите от управляващата коалиция. Проверени са председателите, заместник-председателите, членовете на ръководни и контролни органи на ГЕРБ, „Атака”, ВМРО и НФСБ. 
С най-много политици, свързани с бившите тоталитарни репресивни структури са НФСБ и ВМРО.

Във ВМРО е установена принадлежността на Бойко Иванов Ватев – агент „Георгиев”, Емил Асенов Атанасов -  агент „Радо”, Красимир Дончев Каракачанов – агент „Иван” и Райна Кирилова Дрангова -  агент „Кремена”.

В НФСБ с принадлежност към ДС са установени Велизар Пенков Енчев – щатен служител на ПГУ, Любомир Александров Желев – щатен служител на ПГУ и Стефан Георгиев Солаков – щатен служител на ПГУ.

В партия ГЕРБ са установени Павел Илиев Димитров -  щатен служител в ОД на МВР Варна и Румен Иванов Иванов -  щатен служител на ОД на МВР Толбухин(Добрич).

В партията на Волен Сидеров – „Атака” е разкрита като агент на ДС Станислав Тодоров Станилов, с псевдоним "Светлин”.

Според изследователи голямата изненада е осветяването на Райна Кирилова Дрангова -  агент „Кремена”. Това е внучката на славния български офицер и военен педагог Борис Дрангов. Работното досие на „Кремана” било цели два тома, казват запознати.
Пред Faktor.bg шефът на Комисията по досиетата Евтим Костадинов заяви, че БСП не са проверявани, защото отказват да предоставят необходимите списъци и бойкотират работата на институцията.