ВМРО: Йордан Опиц е жертва на държавата

Отказът на вицепрезидента Маргарита Попова да помилва иконописеца Йордан Опиц, разгоря страстен дебат в  студиото на Нова ТВ. 

Ангел Джамбазки от ВМРО се закани, че ще пуснат нова молба за помилване. Смятам, че могат да си променят мнението в президенството и да преразгледат обективно фактите, коментира патриотът.

На съсем противоположна позиция беше жирналистът Иван Бакалов. Той е категоричен, че няма никви мотиви и основания да бъде помилван Опиц, а присъдата му е много лека. Извършил е две тежки престъпления, имал е незаконен газов пистолет, който е преправен и бойни патрони. 

Това, че Опиец е убиец е доказано от съда на три инстанции, има експертизи, извършил е убийството пред блока си. Този човек е социопат и мястото му е в затвора, коментира Бакалов.

Ангел Джамбазки  отказа  да коментира съдебните решения, и обясни, че ВМРО се позовават на правомощията на президента да помилва. Важното е, че държавата е отказало правото на защита на българските граждани, а сега им отказва и правото сами да се защитят, когато ги нападат и обират. Този човек е символ на хората, които сами се защитават. Битовотата престъпност тормози гражданите. ВМРО иска или държавната власт да си влезе в правомощията, или да даде на хората законодателно право да се самозащитават. 

Ще подавамае молби до президента, но този човек е жертва на бездействието на държвата, категоричен е Джамбазки.