Полицай уби заподозрян за бомбите в Бостън

В бостънското предградие Уотъртаун се провежда мащабна полицейска операция. По време на акцията е прострелян заподозрян за атентата в Бостън и убийството на полицай в кампуса на Масачузетския технологичен институт. По-късно той е починал от раните си. Заподозрените са били въоръжени, открити са експлозиви и тенджера под налягане - като онези, използвани за бомбите на маратона. 

ФБР качи в интернет снимки на заподозрени за бомбите в Бостън (видео)

Федералното бюро за разследване качи на уебсайта си снимки на двама заподозрени за бомбените експлозии в Бостън. От службата са отправили призив към хората да дадат информация за тях, за да помогнат на разследването, предадоха Ройтерс и Франс прес, цитирани от БТА.

Преговорите за ЕС между Сърбия и Косово буксуват

Поредният опит за нормализиране на отношенията между Сърбия и Косово завърши с провал, след като 14-часовите преговори в Брюксел приключиха с взаимни обвинения между премиерите на двете страни.

Радикална група в САЩ автор на взривовете в Бастън?

Без съмнение става дума за терористичен инциден. Но дотук всички знаци сочат към вътрешни екстремисти. Това казва британски експерт по антитероризъм Пол Бийвър* в интревю за “24 часа”.

Заводът в Тексас застрашен от нов взрив

Представители на департамента за обществена сигурност в САЩ имат опасения, че може да избухне втори силоз в завода за изкуствени торове в Уест, Тексас. Властите бързат да евакуират хората от района около завода, съобщи Ройтерс.