Радикална група в САЩ автор на взривовете в Бастън?

Без съмнение става дума за терористичен инциден. Но дотук всички знаци сочат към вътрешни екстремисти. Това казва британски експерт по антитероризъм Пол Бийвър* в интревю за “24 часа”.

Заводът в Тексас застрашен от нов взрив

Представители на департамента за обществена сигурност в САЩ имат опасения, че може да избухне втори силоз в завода за изкуствени торове в Уест, Тексас. Властите бързат да евакуират хората от района около завода, съобщи Ройтерс.

Владимир Чуков: САЩ тепърва ще каже завръща ли се тероризмът

Президентът на САЩ обяви, че взривовете в Бостън са терористичен акт. Изявлението му беше много предпазливо.  Продължава да се сблъскват две тези – на международен и вътрешен атентат, които тепърва ще се изясняват. Това каза по Би Ти Ви арабистът Владимир Чуков.

Експлозиите в Бостън взеха 3 жертви и пратиха 140 в болница (видео)

Най-малко трима души са били убити и над 140 - ранени при двете експлозии близо до финалната линия на Бостънския маратон, предаде Асошиейтед прес, като се позова на последните данни на властите. Най-малко 17 от ранените поне 144 души са в критично състояние. Част от пострадалите са със спукани тъпанчета. Около 23 000 бегачи участваха в Бостънския маратон, който се провежда в центъра на града и привлича над половин милион зрители. Престижното състезание се организира в Деня на патриотите - празник в щата Масачузетс, на който се отбелязва годишнината от първите сражения по време на Американската революция през 1775 г. Двата мощни взрива отекнали почти едновременно на разстояние от около 100 метра една от друга в Бостан . Пълните с хора улици в района се превърнаха в кървава сцена с изпотрошени стъкла и откъснати крайници. Трета експлозия е имало и в библиотекат

Бомби избухнали под краката на българка в Бостън

Осемгодишно дете загина, поне 107 са ранените, 6 са в тежко състояние Българка е била на метри от мястото на експлозиите , които избухнаха по време на лекоатлетически маратон в Бостън . По време на кървавия атентат е било убито едно осемгодишно, поне 107 ранени, а 6 са в критично състояние. Има заподозрян за експлозиите на лекоатлетическия маратон в Бостън, той е ранен от взривовете и в момента е в болница, съобщи CNN. Мъжът е под полицейска охрана. Той е пристигнал от Саудитска Арабия, предаде "Ню Йорк пост". Милена Пенева е жената, под чийто крака избухнала една от бомбите по време на атентата.  Пенева е завършила висше образование в САЩ. Работи в компания, чиито офиси са точно над мястото на единия взрив, разказа самата тя по Би Ти Ви. Час преди гърмежите тя била на улицата, след това с

Eксперт: ЕС потъва, политиците се провалиха!

Стратегията на ЕС за икономически растеж се проваля и ако не се предприемат решителни мерки, сегашната криза ще се задълбочи без ясни изгледи за изход, сочи проучване на базирания в Брюксел авторитетен неправителствен институт "Брюгел". То е изготвено по поръчка на финансовите министри на страните членки. Те ще обсъждат изводите му на неформалната си среща в Дъблин в края на седмицата.