Френски премиер финансирал на тъмно социолози?

Прокуратурата в Париж започна предварително разследване срещу бившия френски премиер Франсоа Фийон. По информация на „Le Parisien" то е образувано на 11 октомври по жалба на асоциацията "Антикор".  Фийон е заподозрян в отклоняване на държавни средства и незаконно финансиране на социологически допитвания по време на управлението си.

Политически скандал в Кипър

Местен телевизионен канал изнесе скандална информация, която взриви обществото в Кипър. Дъщерята на президента Никос Анастасиадис е изтеглила парите от банковата си сметка непосредствено преди запора върху крупните вложения, наложен от международните кредитори, съобщи БНР.

Патриарх Кирил: Феминизмът е катастрофа за семейството и родината

Феминизмът е опасен феномен, който създава у жените илюзията за свобода, които би трябвало да си стоят у дома и отглеждат деца. Тази позиция изрази Главата на руската православна църква патриарх Кирил по време на среща с представители на женска православна организация, цитиран от Ройтерс. Според него организациите, които говорят за този феномен подкрепят една псевдо-свобода за жените, която трябва да се изразява на първо място извън брака и извън семейството. Мъжът е този, който трябва да се грижи за външния свят. Той трябва да работи, да печели пари. Докато една жена трябва да остане вътре и да се грижи за децата, за своя дом. Ако тази изключително важна роля на жената бъде омаловажена, резултат ще е катастрофален и за семейството, и за родината, казва още патриарх Кирил.