Български журналист "услужливо" задава въпроси в руското МВнР за санкциите

Борис Анзов

Борис Анзов

Ако народът на България, който ми задава такива въпроси, ги зададе и на своето ръководство защо се подкрепят антируските санкции

"Решенията за санкциите в ЕС се приемат с консенсус, затова позицията на една страна-членка, включително на България, може много неща да промени"заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

Кореспондентът на българската "Медиа мост" Борис Анзов "услужливо" прочете на Захарова въпрос от сънародничка, чийто смисъл бе - не може ли Русия да наложи ответни санкции на по-богатите страни от ЕС.

"Това е такъв един народен въпрос, затова ще се постарая да отговоря по народен начин. Не съм убедена, че жителите знаят, че такива въпроси в ЕС се приемат с консенсус, независимо дали страната е богата или бедна", посочи Захарова.

"Ако народът на България, който ми задава такива въпроси, ги зададе и на своето ръководство защо се подкрепят антируските санкции, мисля, че много неща могат да се променят. От позицията на всяка страна зависи много. Но този въпрос не е към нас. Тези санкции не сме ги приемали ние, не ги и обсъждаме с нашите партньори", посочи тя.

Анзов е краен русофил. Преди време руски медии го рекламираха като ранен българин по време на войната в Сирия. Оказа се, че у нас никой не го познава, подвизава се в Русия и обслужва интересите на Кремъл. Преди дни пък Анзов подари на Захаррова за 3 март българска народна носия.   

Видеото можете да гледате ТУК