БГ посланик в Лондон размаха пръст на Фараж

Българския посланик в Лондон Константин Димитров е отправил остри критики към лидерът на Британската партия на независимостта Найджъл Фараж. В телевизионно интервю дипломатът призова британския евродепутат да престане да използва "немощни" аргументи срещу снемането на ограниченията върху имиграцията във Великобритания, пише вестник "Дейли телеграф".

 

В ефира на телевизия "Скай нюз" Димитров казва, че "някои политически централи и медии" използват България като "изкупителна жертва". По думите му тези критици не съумяват "да разграничат достъпа до трудовия пазар от злоупотребите със социалните придобивки", а освен това българите не са в списъка на 20-те националности, чиито представители се възползват от системата във Великобритания.

Във вторник идната седмица Константин Димитров ще участва в заседание на комисията по вътрешни работи на Камарата на общините, на което ще се обсъжда снемането на ограниченията за българи и румънци, съобщи Би Би Си. Освен Димитров депутатите ще изслушат посланика на Румъния, като и държавния министър по въпросите на имиграцията.