Дачич ще организира сърбите в САЩ, да гласуват за Доналд Тръмп

Това ще бъде само част от силната дипломатическа офанзива, която Сърбия ще предприеме от есента по въпроса за Косово, преди всичко в Америка

Доналд Тръмп и Ивица Дачич

Доналд Тръмп и Ивица Дачич

Сръбският външен министър Ивица Дачич обяви, че ще организира сърбите, които живеят в САЩ, да гласуват за Доналд Тръмп на президентските избори догодина.

Това ще ни създаде по-добра позиция в новата администрация във Вашингтон, добави Дачич за вестник "Сръбски телеграф".

Това ще бъде само част от силната дипломатическа офанзива, която Сърбия ще предприеме от есента по въпроса за Косово, преди всичко в Америка, пише вестникът, цитиран от БТА.

Преценено е, че сега е точният момент за действие с оглед на факта, че догодина в САЩ има президентски избори и съдейки по всичко, ще се води борба за всеки глас. Това е възможност, която трябва да използваме, каза Дачич.

"Конкретно, като външен министър ще организирам формална подкрепа за Тръмп на следващите избори. Сърбите в Америка и без това гласуват за Тръмп. Ако направим това умно, ако обединим тези гласове, които не са малко, ще си създадем по-добра позиция в новата администрация. Албанците направиха това навремето, обединиха гласовете на тяхната диаспора, която гласува за един кандидат", каза Дачич, намеквайки за Бил Клинтън.

В САЩ живеят около 650 000 сърби, пише "Сръбски телеграф".