Децата на Кремъл обичат Запада

Дъщерите на Владимир Путин живеят в Холандия и Германия

Голямата дъщеря на руския президент Мария Путина живее с приятеля си в разкошен пентхаус в богаташкото предградие на Хага в Холандия,, а по-малката Екатерина живее в Мюнхен и е омъжена за кореец, син на един от най-богатите южнокорейски индустриалци, съобщава Opentown.

Сред децата на руския политически елит и правителството практически няма нито едно, което да не е на Запад.

Трите дъщери на заместник-председателя на Руската дума Сергей Железняк се обучават в елитно училище в  Швейцария, където годишната такса е 50 хиляди швейцарски франка. При това годишната заплата на Железняка, според неговата декларация е едва 71 хиляди франка.

Синовете на руския вицепремиер Дмитрий Козак, който фигурира в списъка с персонални санкции на ЕС, са съсобственици на чуждестранни фирми, а по-младият работи в банка Credit Suisse и живее в Швейцария.

Дъщерята на външния министър Сергей лавров следва в САЩ, а един от синовете на директора на руските държавни железници Владимир Якунин работи като финансов посредник в Швейцария, а другият е инвеститор във Великобритания. Внуците на Якунин, известен с яростните си критики срещу Запада, се обучават в елитни образователни институции в  Швейцария и Великобритания.

Синът на съветника по въпросите на децата към президента Путин Павел Астахов, известен със закона, който забранява на чужденци да осиновяват руски сираци, пък е учил в Ню-Йорк и Оксфорд. 

Синът на премиера Дмитрий Медведев вече е заявил, че след като завърши гимназия ще продължи образованието си в САЩ.