Франция уличи Русия в лъжа: Макрон не е поздравявал Путин с победата на изборите

Владимир Путин и Еманюел Макрон

Владимир Путин и Еманюел Макрон

На сайта на руския президент е публикувано съобщение, че френският президент Еманюел Макрон се е обадил на Владимир Путин и го е поздравил с победата на изборите, а информацията беше тиражирана от руските медии. 

"Е. Макрон поздрави В. Путин с победата на президентските избори и заяви намерение за продължаване на многоплановото руско-френско сътрудничество", съобщава прес-службата на Кремъл.

Но на сайта на Елисейския дворец не става дума за никакви поздравления на Путин от Макрон. Според официалния сайт на френския президент Макрон е призовал Русия да направи всичко възможно, за да бъдат прекратени бойните действия и загуби сред цивилното население на Сирия и е напомнил, че Франция, както и преди държи за възстановяването на териториалната цялост на Украйна и реализация на минските споразумения. 

Освен това, Макрон се е присъединил към искането на Великобритания Русия да даде пълен отчет за покушението срещу Сергей Скрипал и да прекрати, ако има такива, програмите за производство на химическо оръжие.

AFP също съобщава, че обаждането на Макрон не е представлявало "поздравление към лидера на руската държава"