Германски депутат: Членовете на "Алтернатива за Германия" са съучастници на руската пропаганда и техните спецслужби

Техните контакти и участието ми в подобни акции трябва да бъде разследвано от нашата Служба за външно разузнаване, казва Зенсбург

Патрик Зенсбург

Патрик Зенсбург

Патрик Зенсбург, депутат от германската ХДС иска слежбите да разследват до каква степен е прониснало влиянието на Русия в партията "Алтернатива за Германия", пише Handelsblatt.

Изданието припомня, че депутати от АзГ и тази година участваха на икономическия форум в Ялта, който се провежда под патронажа на Владимзир Путин, въпреки, че пътуванията в Крим се смятат за нарушение на украинското законодателство. 

"Позицията на правителството на ФРГ е еднозначна: подкрепяме северенитета и териториалната цялост на Украйна. Но, явно АзГ не се вълнува от това - партията редовно иска отмяна на санкциите и признаване на Крим за руска територия, давайки си сметка, че по този начин подкопават политиката на ЕС и Германия по отношение на Русия", коментира Зенсбург пред изданието.

"Членовете на АзГ се явяват съучастници на руската пропаганда и техните спецслужби. Техните контакти и участието ми в подобни акции трябва да бъде разследвано от нашата Служба за външно разузнаване", казва Зенсбург, който е член на комисията за контрол над спецслужбите в Бундестага.

В центъра на вниманието е Маркус Фронмайер, който е известен с проруската си позиция. На сайта на Алтенския форум той е вписан като член на организационния комитет и то не като частно лице, а като депутат от Бундестага. 

Превод: Faktor. bg