Имало е българи в един от взривените хотели в Шри Ланка, невредими са

В един от хотелите в Шри Ланка, в които бяха задействани взривни устройства, е имало българи, съобщават от МВнР. Те не са пострадали, сочи информацията на посолството ни в Индия към 12:00 ч. Дипломатическата служба има връзка с тях и ако е необходимо, ще им бъде оказано съдействие. 

От МВнР препоръчват на българските граждани в Шри Ланка да избягват места, където се провеждат религиозни прояви или в близост до религиозни храмове, а също и да проявяват предпазливост, ако са в близост до големи събирания на хора, протести или демонстрации.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството в Индия на дежурен телефон : +919910999498.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на Дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04 или имейл: crisis@mfa.bg.

Пприпомняме, че тази при осем взрива в столицата на Шри Ланка Коломбо - три срещу църкви, три срещу хотели, един до зоологическата градина и един в предградията загинаха над 150 души и са ранени над 500.