Израел: Работим, за да не допуснем Иран да се сдобие с ядрено оръжие

Бенямин Нетаняху

Бенямин Нетаняху

Израел работи, за да предотврати появата на ядрено оръжие в ръцете на Иран, заяви на седмично заседание на правителството израелският премиер Бенямин Нетаняху, цитиран от ТАСС.

Нетаняху съобщи, че е разговарял с държавния секретар на САЩ Марк Помпейо, на когото е благодарил за ясната позиция на американския президент Доналд Тръмп за споразумението с Иран и иранската агресия в региона", се казва в изявлението.

Израелският премиер добави, че страната му работи, за да попречи на появата на иранско военно присъствие в Сирия и противодейства на предаването на смъртоносни оръжия от Сирия в Ливан или тяхното производство в Ливан.

"Всичкото това оръжие е предназначено за употреба срещу Израел и е наше право - основаващо се на правото на самоотбрана - да предотвратяваме производството или предаването му", каза той.

Според Нетаняху режимът в Техеран е основен елемент, подкопаващ стабилността в Близкия изток. Той подчерта, че кампанията срещу иранската агресия далеч не е приключила и е в разгара си.

Израелската армия работи денонощно, за да попречи на нападения срещу от Ивицата Газа, заяви израелският премиер, обещавайки, че те няма да бъдат допуснати.

"Снощи израелските военновъздушни сили нападнаха терористични цели, разположени дълбоко в ивицата Газа, а днес, след като неутрализираха взривно устройство край граничната преграда, отново взеха мерки срещу ХАМАС", добави той