Кремъл не е получил покана, но с претенции: Не искаме "среща на крак" с Тръмп

Владимир Путин и Доналд Тръмп

Владимир Путин и Доналд Тръмп

Екипите на Владимир Путин и Доналд Тръмп може да подготвят среща между двамата лидери дори в навечерието на предстоящия форум на Г-20 в Осака, цитира в заглавие "Независимая газета" изявление на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков.

"Ако пък президентите на Русия и САЩ разговарят на крак, няма как да обсъдят целия спектър от проблеми, важни и за двете страни", отбеляза вчера Песков пред телевизия "Россия-1".

В коментар за изразената по-рано от Тръмп готовност да се срещне в Осака с представители на Китай, Русия и други страни Песков предположи, че американският лидер е имал предвид именно "срещи на крак".

"Среща между Путин и Тръмп бе планирана за срещата на върха на Г-20 в Аржентина миналия декември, но президентът на САЩ отмени участието си едва един ден предварително. Съответно Русия заяви, че е готова за диалог със Съединените щати, но при условие, че конкретната инициатива дойде от Вашингтон. Представители на двете държави споменаха за възможност двамата лидери да разговарят на форума в Осака на 27-28 юни, но американската страна така и не изпрати официално искане", напомня "Независимая газета".