Маргарита Асенова: 30% от американците ще останат верни на Тръмп, независимо какво е направил

Маргарита Асенова

Маргарита Асенова

30% от гласоподавателите в Америка ще си останат верни на Тръмп, независимо от това какво е направил, заяви пред БНР политологът от Вашингтон Маргарита Асенова.

Русия се е намесила в изборите в САЩ по съществен начин, сочи докладът „Мълър“. Асенова обясни, че основно се цели да се объркат гласоподавателите за кого да гласуват. Другата част е да се компрометират и двамата кандидати – и Доналд Тръмп, и Хилъри Клинтън, така че който и да е президент, да бъде слаба фигура, добави тя и каза: "Целта на Русия е да подкопае силата на Америка“.

Другата основна част в разследването е дали президентът се е опитал да възпрепятства правосъдието, каза политологът и посочи, че този отговор не е даден в доклада:

„В доклада много ясно се казва, че ако нямаше възпрепятстване на разследването, Мълър щеше да го каже. Ако има възпрепятстване, той не може да го каже, защото има регулация на Департамента по правосъдието, според която действащ президент не може да бъде подведен под отговорност“.

Не само, че разследванията ще продължат, но се забелязва повишено желание да се мине към импийчмънт, коментира още Маргарита Асенова.

Според нея има подкопаване на националните интереси на САЩ с поведението на сътрудници на Тръмп и на самия Тръмп.