Медведев има вила три пъти по-голяма от Кремъл

​Фондът на руския опозиционер Алексей Навални разкри това

Фондът на руския опозиционер Алексей Навални разкри, че премиерът Дмитрий Медведев има вила, разположена върху територия три пъти колкото Кремъл и 30 пъти колкото Червения площад.

Шестметрова ограда прикрива вилата на Дмитрий Медведев в Ивановска област, в Подмосковието. Тя е разположена върху почти 80 декара земя в град Пльос. Според Фонда за борба с корупцията имотът е построен със средства от благотворителния фонд "Дар".

От неправителствената организация съобщиха, че тя е уредена по принципа на вилата на президента Владимир Путин край черноморския курорт Геленджик и в нея има площадки за кацане на хеликоптери, подземни и ски съоръжения, кули и хотел. От Фонда на Навални искат отговори на въпросите – колко струва вилата, с какви пари е платена и защо се крие.

Прессекретарят на премиера Дмитрий Медведев Наталия Тимакова коментира разкритието, признавайки, че мястото е посещавано от премиера на Русия, но отрече това да е негова вила или някой от семейство му да я притежава или наема. Тя обясни, че Федералната служба за охрана избира местата, където ще отседне премиерът, когато е на работни посещения, и че охраната ѝ се осигурява от нейните служители.

Преди месец Медведев направи непремерено изказване по отношение на заплатите на учителите, като ги посъветва да работят допълнително или да преминат в бизнеса. Това предизвика сериозна негативна обществена реакция и стартира подписка за отстраняването му от власт.