Москва: Руските медии в САЩ са подложени на необикновен натиск

Не можем да изключим, че няма да бъдат предприети действия, основани на принципа реципрочност, заплаши Песков

    Дмитрий Песков, говорителят на руския президент Владимир Путин, разкритикува днес "необикновения натиск", понасян от руските медии в САЩ, и обеща ответни мерки, ако продължи да се възпрепятства тяхната дейност, съобщи Франс прес.  
    Телевизия Ар Ти (бившата "Раша тудей") и информационна агенция "Спутник" - две медии, финансирани от Кремъл, са подложени на "необикновен натиск, който възпрепятства сериозно тяхната работа в западните страни, най-вече в САЩ", заяви на пресконференция Песков. 
    "Разбира се, ако този тормоз и нарушаването на правото на нашите медии да си вършат работата безпрепятствено продължат, не можем да изключим, че няма да бъдат предприети действия, основани на принципа реципрочност", заплаши той.
    Американското министерство на правосъдието поиска руската телевизия Ар Ти да спазва Закона за регистриране на чуждите агенти, задължаващ всяка организация, представляваща чужда държава, да дава редовни отчети на американските власти за връзките си с тази държава. 
    Ар Ти често е обвинявана от Вашингтон, че служи за пропаганден орган на Кремъл. Заедно със "Спутник" тя участва активно в дипломатическите престрелки между Русия и Запада, чиито отношения се развалиха от началото на кризата в Украйна, отбелязва Франс прес.