Путин за пореден път ще нахрани руснаците с фалшива гордост

Нямат качествено нови технологии, но са майстори на блъфове, анимации, тежки информационни брифинги

Илиян Василев

Илиян Василев

Илиян Василев

Путин нахрани недоволните руски граждани с гордост - имат си хиперсвръхракети. Помните Рейгън беше казал, че ще ги накара да си ядат оръжията. Това става и днес, при това днешна Русия е много по-зле като структура на икономиката от Съветския съюз. Основни сектори почти изчезнаха или зависят изцяло от външни инвестиции и внос. 

Историята с Авангарда е тотален държавен фейк,

не толкова че някой някъде не е открил нови възможни технологии или теоретичен модел на нови оръжия, а че днешна Русия може да произведе подобни ракети извън някакъв прототип.
Представете си, че имате самоуправляван автомобил, който разполага със сензори, датчици, огромно количество информация, която трябва да се обработва, анализира и съответно вземат правилните решения. Светът е стигнал до това равнище на автономни автомобили. 
След това преценете, че повече то 75 процента от всички ключови елементи, като се започне от хардуер, детайли и възли за водещите си производства, включително в самолетостроенете са внос. При ракетите виждате какъв срив има.
Прибавете и нуждата от интегрирана връзка със системи за навиНогация и като ГЛОНАСС, която поради падането на сателити работи в субоптимален режим.
Представихте ли си - всичко това в днешна Русия - на ниво обикновени коли.
А сега си представете, че не става въпрос за сто километра, а за 32 хиляди километра, както твърдят руските медии. И вече не става въпрос за коли по твърдата земя, а за космически системи и .....

Време е да се събудите 

днешна Русия не е в състояние да произведе никакъв значим технологичен пробив, дори във военната сфера, които изискват качествено нови технологии.
Виж блъфове, анимации, тежки информационни брифинги - това го може, по-добре от всеки друг.
Но трапезата на руснака от това нищо не печели.
Руските граждани обаче за пореден път ще се нахранят с фалшива гордост.