Русия изстреля балистични ракети от ядрена подводница

Това е част от военно учение в района на Северния ледовит океан и Баренцово море, твърдят от руското министерство на отбраната

Ядрените подводници на Руската федерация "Тула" и "Юрий Долгорукий" изстреляха балистични ракети по цели на полигони в Камчатка и в Архангелска област, като част от военни учения, съобщава агенция TACC, като се позовава на информация от съобщение на Министерството на отбраната на Руската федерация. 

„На 24 август в съответствие с плана на военните учения, успешно бяха изпълнени изстрелвания на балистични ракети „Синева“ от стратегическите подводници „Тула“ и Юрий Долгоруки“, съобщава министерството. 

Министерството заяви, че ракетите са изстреляни от района на Северния ледовит океан и от Баренцово море. 

„Тестовите макети на бойните глави завършиха пълния цикъл на полетната програма и успешно удариха учебни цели на полигоните в района на Архангелск и на полуостров Камчатка“, казаха от министерството. 

Министерството отбелязва, че тези изстрелвания потвърждават техническите характеристики на балистичните ракети, както и работоспособността на всички ракетни системи на подводниците.