Русия забрани на държавните служители почивка в България, но не може да ги "закара" в Крим

​Веднага след като България се присъедини към санкциите на ЕС срещу Русия, заради участието и във военните действия в Източна Украйна, Кремъл издаде заповед, с която забранява на близо 4 милиона държавни служители и служители на специалните служби, армията и милицията да почиват на нашето Черноморие, надявайки се така да нанесе икономически удар върху страната ни.

За нашите читатели трябва да поясним, че почивките на държавните служители в Русия са изцяло или частично спонсорирани от бюджета на страната, същото се отнася и за почивките на техните деца.

На държавните служители беше заявено, че трябва да почиват в анексирания от Русия Крим и, ако разполагат със собствени средства, втората им почивка може да е в чужбина, но отново не в „санкционна” страна, каквато за Кремъл е България.

Оказа се, че плажовете в Крим въпреки всичко са почти празни, съобщава krymr.com. Това се дължи, както на ниските доходи на руснаците, вследствие срива на рублата, така и на качеството на курортите, достъпни за тях.

На „границата” между Крим и материка има огромни опашки от автомобили, които в зависимост от деня на седмицата чакат от два до седем часа, за да влязат на територията на анексирания полуостров, пише експертът Лев Александър. Пътищата в Крим не са ремонтирани, а множеството тежки камиони и автомобили ги „доубиват” особено в Симферопол и в курортните части на градовете.

Броят на туристите едва 20% от показателите за същите периоди на предвоенните години.

Плажовете са запълнени наполовина, в Евпатория и Ялта хората са малко повече. Хората в ресторантите са малко, основно са клиенти на олинклузив. Хората с бизнес по плажовете казват, че разходите им са се увеличили, но доходите са намалели, защото туристите не разполагат с много средства.

Според данни на летищата и резервациите в хотелите и санаториумите тази година в Крим почиват по-малко от 600 хиляди души, 95% от тях са от Русия.

За сравнение-през 2013 година на 20 юли в Крим вече бяха почивали 3 милиона и 100 хиляди курортисти.