Матео Салвини към мигрантите: Стягайте си багажа, безплатното возене приключи

Новият кабинет в Италия започва масова депортация

Масова депортация на мигранти от Италия - за това се заканиха новите членове на кабинета в Италия, ден след като правителството на премиера Джузепе Конте встъпи в длъжност.
 
Новият вътрешен министър Матео Салвини и този на труда Луиджи ди Майо участваха в парада на Републиката в Рим в събота заедно с другите представители на популисткото правителство. Малко след това лидерът на Лига се отправи на обиколка в Северна Италия, където предупреди мигрантите "да си стягат багажа", а безплатното возене е приключило. Страните трябва да започнат да си вършат работата и повече трафиканти да не акостират на италианските брегове, каза той, цитиран от Асошиейтед прес.

Вицепремиерът Луиджи ди Майо пък коментира, че веднага започва работа с екипа си по създаването на нови работни места. Новото полулистко правителство на Италия официално встъпи в длъжност в събота, след като предишният министър-председател Паоло Джентилони връчи символично сребърен звънец на своя приемник Джузепе Конте в премиерската резиденция Киджи. 

Кабинетът ще бъде подложен на вот на доверие още следващата седмица, като Лига и 5 Звезди разполагат с мнозинство в двете камари на парламента.