Новият „Ловци на духове“ помете очакванията на боксофиса

Изглежда, че доходоносният бизнес с улавяне на призраци все още привлича публика дори след близо 40 години, съобщава ДПА. „Ловци на духове: Задгробен живот“ на Sony Pictures , последният опит за възраждане на франчайза „Ловци на духове: Задгробен живот“, привлече значителна публика в кината този уикенд, надхвърляйки очакванията. Филмът инкасира 44 милиона долара, измествайки "Eternals“ на Дисни от върха на вътрешния бокс офис, сочат оценки на фирмата Comscore, предаде БГНЕС. 

Четвъртата част от призрачния франчайз се очакваше да събере от 30 до 35 милиона долара през първия си уикенд, който беше отложен повече от година поради пандемията на коронавирус. " Eternals " падна на втора позиция през третия си уикенд, събирайки 10,8 милиона долара за кумулативна сума в Северна Америка от 135,8 милиона долара.

Без да се коригира за загубите или инфлацията, свързани с пандемията, "Задгробен живот“ отбеляза втория най-голям дебют за филм от "Ловци на духове", едва изоставайки от възраждането на изцяло женски екип, който стартира с 46 милиона долара през 2016 г. "Ловци на духове" (1984) и „Ловци на духове II“ (1989) стартираха съответно с $13,6 милиона и $29,5 милиона.

Режисиран от Джейсън Райтман – син на оригиналния режисьор на „Ловци на духове“ Айвън Райтман – в „Задгробен живот“, с участието на Пол Ръд, Кари Куун, Маккена Грейс, Логан Ким, Селест О'Конър и Фин Улфхард, като ново поколение ловци на призраци разследва нещо странно в своя квартал.

На сайта за обобщаване на рецензии Rotten Tomatoes „Задгробен живот“ отбеляза средните 62%, докато „Лос Анджелис таймс“ определи продължението за „безразсъдно“, „творчески фалирало“ и „ненаясно с очарованието и привлекателността на своите предшественици“.

Семейният филм се справи по-добре с киноманите, като получи впечатляващи 96% зрителски рейтинг на Rotten Tomatoes. Официална оценка от CinemaScore все още не е публикувана.