Български шофьор, преминал през Ламанша: Беше истинско безумие

Проблемът на прохода при Дувър обаче остава, макар много от нашите шофьори вече да преминали през прохода

Голяма част от българските международни шофьори вече са преминали прохода през Ламанша през Дувър, съобщиха от една от големите наши транспортни фирми за БНТ.

По информация на Съюза на международните превозвачи опашките са се образували заради липсата на координация между френските и английските власти. Френските власти изискват всички шофьори да имат тест за COVID-19, а английските нямат физическата възможност да направят толкова тестове за кратко време.

"Вчера към 21 часа българско време първите тежкотоварни камиони започнаха да преминават през Дувър. Това става след представяне на негативен резултат от бързите тестове. Самата опашка по магистралата е от около 500 камиона. Останалите са отбити на буферни паркинги, до които екипи все още не са стигнали. Проблемът на прохода остава. По наши изчисления поне още 48 до 72 часа ще бъдат нужни, докато се изтегли цялата натрупана опашка до момента, а цялото това нещо, което се случи, беше абсолютно безумие", заяви директорът на фирма за международни превози Николай Рашков.