Първо наказание за частния съдебен изпълнител Асен Тонев – открадна и моя бизнес

Чакат го още присъди

Димитрин Вичев

Димитрин Вичев

Димитрин Вичев

Частният съдебен изпълнител Асен Тонев от Шумен, е окончателно осъден на 3 години затвор за кражби и злоупотреби със служебно положение и укриване на данъци. 
Но този, обявен от Апелативния съд във Варна престъпник все още се разследва от Националната следствена служба по други дела под наблюдението на прокуратурата за още по-тежки престъпления. 

Този вече настоящ затворник открадна и моя бизнес, който създавах в продължение на повече от 22 години. 
Бизнесът ми бе типично предприемачески и се развиваше само с помощта на банкови кредити и реинвестиция на 90% от печалбите ми. Той бе започнат от нула през 1989 г.  без придобивания на активи от приватизация, без държавни поръчки, без концесии, без помощта на европейски фондове. 
И този престъпник Асен Тонев го открадна през 2011 г. като част  от ОПГ /организирана престъпна група/.

 БЕЗ ДА РАЗБЕРА!

За първи път видях лицето му  през 2018 г. в съдебната зала. И то 7 години след като е водил тайни изпълнителни дела срещу мен в качеството ми на управител на три фирми без да знам, без нито един мой подпис.  

Без да ме уведоми, зад гърба ми правил запори, оценки на имоти и ги продавал на фалшиви търгове и то все на едни и същи лица срещу  фалшиви документи,наречени  "Запис на заповед",  т.е. ЗА НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ, а измислени! Със срок на плащане на тези несъществуващи задължение от 24 до 72 часа след съставянето им! И то на 20-кратно по-ниска цена, която той сам еднолично е определял. 
По този начин е откраднал  Винарска изба разположена върху  повече от 5 000 кв. м. РЗП върху 11 дка стопански двор с прилежаща инфраструктура. Изба с капацитет за производство на 1 милион литра вино, с неръждаеми цистерни, машини за преработка на грозде и произвдство на вино, както и поточни линии за бутилиране на стойност от над 2 милиона лева. Продал винарската фабрика без да знам, само на един участник в тайния "търг"   на  цената на един малък апратамент - за 94 хиляди лева! В тази изба през 2005 и 2006 г се произвеждаше 10 % от българското вино изнасяно за  Полша, един от най-големите пазари на българско вино в света.
Произвеждах годишно по 1.5 милиона бутилки!

Този  ЧСИ Асен Тонев продал друга фирмена сграда със застроена площ от 480 кв. м върху 3 дка двор с оценка 150 000 лв. за...2 500 лв. Продал близо 200 дка 6 годишни лозя с шардоне и каберене при себестойност на инвестицията от 4 000 лв на декар, за по 120 лв. на декар младо лозе с плододайност повече от 1000 кг. от дка !!! 
Продал стотици земеделски земи при цена около 800-1000 лв на дка, за по 80 лв. на дка. Отново само на един участник от ОПГ-то в друг таен "търг". Продал нови италиански лозарски трактор, камиони и автомобили при пазарни цени от 60-100 х. лв. за по две-три хиляди лв. на друго лице от ОПГ-то. И т.н. и т.н. С осем изпълнителни дела открадва бизнес за около 5 милиона лева.
Доказателствата, като действителните експертни оценки на банки преди грабежа, съставените документи с невярно съдаржание на ЧСИ-то с фалшиви подписи  са в обем няколкостотин страници и са в прокуратурата от 2013 г. !!! 
Този вече признат за  от съда престъпник открадна ВСИЧКО  което бях създал, като Винарска изба, лозя и ниви, хотел, къща за гости, туристическа агенция и т.н.  
Всичко взел и "продал" на хора от ОПГ-то, без да разбера и да мога да се защитя навреме! 

Това бе българското законодателство и българското правосъдие до днес. Ще видим утре какво ще е.
Затова години се борих като граждански активист в парламента, в министерствата и по улиците на протести за справедливост заедно с десетки други потърпевши хора за  да бъдат променени законите за ЧСИ и НПК. Има малък напредък, но още е много малък. 
Палачите на бизнеса - частните съдебни изпълнители имат огромни правомощия и са закриляни от своите лобита сред политиците, без значение от партийната им принадлежност, от банкерите и от свои хора в правосъдната и правораздавателната система.
Но няма да е все така!

Надявам се, че тези  200 ЧСИ-та в цялата страна ще бъдат законово озаптени да спрат да мачкат, унижават и ограбват стотици хиляди хора! Стига са печелили   стотици милиони от такси от гърба на потърпевшите! Стига са си купували на безценица с подставени лица имотите на ограбените хора!
ЧСИ-тата с тези правомощия в България трябва да бъдат забранени.
Огромните им злоупотреби с власт, трябва да бъдат прекратени веднъж завинаги.
Този  Асен Тонев получи първата от следващите присъди, които го чакат.
Вярвам, че всеки престъпник, рано или късно получава наказанието което заслужава.