Полицията издирва още двама обирджии на банковия офис в столицата

Полицията издирва още двама от извършителите на банковия обир в София. Един от обирджиите вече беше заловен. У задържания са намерени част от задигнатите пари - той е носил у себе си 60 хил. лв. Арестуваният е от столичния квартал Люлин и е с чисто досие. Издирваните му съучастници обаче са познати на полицията и имат криминални регистрации.

Кражбата стана вчера след 16 ч. в банков офис, който се намира в сградата на голям хипермаркет на столичния булевард "Европа". След като прибрали парите, обирджиите избягали с кола.

Автомобилът им беше намерен опожарен на 10 км от местопрестъплението - в района на село Мрамор. Банковият обир в София е планиран, а обирджиите в продължения на няколко дни са наблюдавали обекта. Влезли са в офиса без маски, но с наведени глави, прибрали са парите, избягали са с кола и после са я запалили.

Касиерката е обяснила пред разследващите, че е прибрала парите в плик, оставила ги в сейфа, затворила го, но не го заключила. След това излязла за кратко и като се върнала, цялата сума била изчезнала. Oт банковия офис са задигнати 185 хил. лв. Според експерта Мануил Манев, в случая има нарушения на правилата за охрана, а полицията трябва да установи дали в обира е замесен вътрешен човек.