СУ поиска студенти да платят таксите с месец предсрочно, плаши ги със спиране на е-курсовете

Софийският университет "Св. Климент Охридски" изненада студентите си, като поиска от тях да платят таксите си за летния семестър по-рано от първоначално обявения срок. Ако това не е случи, те са заплашени да бъде спрян достъпа им до е-курсовете. За задочниците срокът е скъсен с повече от месец.

Студентите бяха уведомени за промяната чрез съобщение, публикувано в сайта на учебното заведение след Нова година.

С него сроковете за плащане на семестриалните такси за летния семестър на 2021/2022 г. се съкращават драстично. Въпреки че кампанията за събиране на парите е от 04.01. до 28.02.2022 г., както е отбелязано и в текста, се оказва, че таксите трябва да се заплатят преди началото на летния семестър. За задочниците това означава до 22.01.2022 г. – повече от месец преди крайния срок. За редовните студенти времето е съкратено до 19.02.2022 г.

Кампанията за плащане на семестриалните такси не се отнася за приетите от летния семестър на академичната 2021/2022 г.

Ако парите не бъдат внесени от останалите по сметките на Университета в указаните нови срокове, на студентите ще бъде отрязан достъпът до курсовете в Мудъл, става ясно от забележка в края на съобщението, която изненадва не само с назидателния си тон, но и с непознаването на пунктуационни правила в българския език от анонимния автор:

"Забележка: Моля обърнете внимание, че за да виждате курсовете в Мудъл е необходимо да имате семестриален запис за летен семестър, който ще Ви бъде направен след като платите семестриалната си такса. Затова е наложително да платите (независимо, че крайният срок на кампанията е 28.02.) преди началото на летния Ви семестър.

(...)

В случай че не сте платили до съответната дата, не пишете на администраторите с въпроси защо не виждате курсовете в Мудъл!".