Адвокат Менков: И без съдействието на Кристиан Николов ще докажем извършеното от него деяние

адв. Менко Менков

адв. Менко Менков

Приближаваме се към истината, рано е да кажем цялата истина. Така Менко Менков, адвокат на близките на Милен Цветков, коментира трагичния инцидент, при който загина журналистът. 

Той подчерта, че готовността на Кристан да съдейства на разследването се е оказало шега, защото поведението му е коренно противоположно – например, да не участва в експертизи, да се подлага на преглед от психолог  и психиатър.

Както на прокуратурата, така и на нас не ни е необходимо съдействието на обвиняемия, за да докажем деянието, изтъкна защитникът.

По думите на Менков няма разколебаване от страна на прокуратурата по отношение на формата на вината, като повдигнатото обвинение продължава да се потвърждава от събраните доказателства – че деянието е извършено с умисъл, посочи той.

На въпрос на водещите защо според него Кристиан не е спрял, Менков обясни: Има данни, че преди светофара е карал с определена скорост, а наближавайки към светофара скоростта се е увеличила…Не е предприета никаква форма на спиране, тоест, той е осъзнавал, че катастрофата е неизбежна…Кристиан обаче нищо не казва…Колебливо е и поведението на неговите спътници. А има и обективни находки кой е управлявал автомобила – доказано е, че той е управлявал возилото. Освен това експертиза доказва, че в рамките на 24 часа са били употребени 3 от 4-те наркотичните вещества, производни на мета амфетамините, от Кристиан Николов. Също така няма данни в момента на инцидента той да е бил невменяем, обясни Менко Менков.

При доказана вина, наказанието, което може да получи Кристиан Николов е от 10 до 20 години лишаване от свобода, посочи адвокатът.