КАТ засече скорост от 151 км/ч в София, със 194 км/ч на "Тракия"

От 1 до 30 ноември в страната са проведени общо 654 специализирани полицейски операции.

Проверените пътни превозни средства са 69 366, които са с 15 707 повече от тези за миналата година. От всички регистрирани неизправности на пътните превозни средства 1718 са неизправности по осветителните системи и сигнализацията, 371 са пътно-превозните средства, които са били с разкъсани или износени гуми, велосипедите са били в 181 от случаите неизправни, а по устройствата за измиване на предното стъкло са установени 136 нарушения.

Над 43 хиляди шофьори са глобени за различни нарушения от началото на месеца, когато стартира акция "Зима" на КАТ-Пътна полиция.

От "Пътна полиция" изнесоха данни, свързани с проверките около студентския празник. Няма тежки пътнотранспортни произшествия със загинали студенти или участници в студентския празник.

От 6 до 9 декември са проведени 222 специализирани полицейски операции, от които 188 са били за осигуряване на безопасността на движението по пътищата. В дните на операцията са регистрирани 8 пътнотранспортни произшествия с участници в студентските празненства, при които е имало 6 ранени.

Установени са 40 шофьори, участници в празненствата, седнали зад волана след употреба на алкохол и 12, след употреба на наркотични вещества. По време на операцията са констатирани и редица нарушения на скоростните режими. Един от фрапиращите случаи са на засечена превишена скорост в населено място от 151 км/ч при ограничение 50 км/ч и на водач, който е засечен на автомагистрала "Тракия" да се движи със 194 км/ч.