КПКОНПИ трябва да се произнесе по сигнал на областния управител на Пазарджик

Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество трябва да се произнесе дали двама общински съветници в Пазарджик са били в конфликт на интереси при гласуването на последната актуализация на Общинския съвет. Сигналът е изпратен от областния управител на Пазарджик Стефан Мирев.

Става дума за пазарджишките общински съветници Ренета Камберова и Александър Иванов, които като участници в управителните съвети на сдружения с нестопанска цел се разпореждат с публични средства и едновременно с това са гласували за актуализирането на тези средства в общинския бюджет в края на миналата година. На последната сесия двамата общински съветници бяха помолени от колегата им Благо Солов да си дадат отвод при гласуването, но Камберова и Иванов не се съобразиха с това. 

Към сигнала до Сотир Цацаров, областният управител Стефан Мирев е приложил и списъка с поименното гласуване на последната общинска сесия. Според юристите участието на съветниците в сдруженията се потвърждава от официалните държавни регистри, така че за установяването на конфликт на интереси не са необходими други доказателства.