Над 9 000 полицаи ще бъдат ангажирани с охраната на изборния процес в неделя

"По време на първия тур не бяха допуснати нарушения по време на изборния процес. Беше направена необходимата организация както по охраната на изборните места, така и по извозването на изборните бюлетини по съответните секции. Това заяви на пресконференция заместник-директорът на ГД ''Национална полиция'' гл. комисар Тодор Гребенаров.

"От сряда започна извозванета на книжата и бюлетините. Утре ще приключи съпровождането на изборните материали до съответните изборни центрове'', съобщи Гребенаров и добави че около 9000 полицаи ще бъдат ангажирани с охраната на изборния процес в неделя.

Той добави, че сигналите за нарушения на местния вот през 2015 г. са били  2475, а на тези през 2019 г. са 1148.

"През 2015 г. броят на образувани производства е 171, сега е 77. Брой задържани през 2015 – 77", каза още заместник-директорът на ГДНП.

"Всяка секция се охранява с униформени служители или оперативен, който да наблюдава мястото отвън. Разполагаме с допълнителен ресурс и при необходимост ще бъдат пренасочвани още екипи", добави Гребенаров.

Бюрата за издаване на лични карти ще работят отново, като в събота тяхното работно време ще бъде от 8:30 до 17:30, а в деня на изборния ден - от 8:30 до 19:30 ч. Беше уточнено още, че ще се издават и удостоверения за гласуване, които ще важат само за изборния ден, като удостоверенията, издадени за първия тур, няма да са валидни за балотажа в неделя и трябва да се издадат нови удостоверения за тези, които искат да гласуват.