Освобождават от наказателна отговорност обвиняемите за унищожените дюни на къмпинг "Смокиня"

Съдът отхвърли молбата на МРРБ да бъде предявен граждански иск срещу подсъдимите за 200 хил. лв. нанесени имуществени вреди

Двамата обвиняеми за заравнените дюни на къмпинг „Смокиня“ ще бъдат освободени от наказателна отговорност и ще им бъде наложено само административно наказание.

Това предвижда определения съдебен ред, по който ще се гледа делото срещу тях. Причината е, че според Закона това не е тежко престъпление.

На разпоредителното съдебно заседание днес съда прие искането на защитниците на двамата обвиняеми Иван Нончев и Манол Пазвантов делото срещу тях да се гледа по особен съдебен ред. Защо обяснява съдия Катя Господинова

Преди началото на съдебното заседание 45-годишният Нончев, обвинен като поръчител на престъплението, и обвиненият като извършител 24-годишен Манол Пазвантов отказаха коментар.

Съдът отхвърли  молбата на МРРБ да бъде предявен граждански иск срещу подсъдимите за 200 хил. лв. нанесени имуществени вреди. Съдия Господинова посочи, че министерството може да заведе гражданско дело, в което да предяви претенциите си, но в настоящия съдебен процес няма да бъде конституирано като граждански ищец.

Сега подсъдимите могат да поискат пред следващата съдебна инстанция връщане на обвинителния акт на прокуратурата заради нарушаване на правото им на защита.