Специализирана полицейска операция в Перник

Специализирана полицейска операция се провежда на територията на Перник, съобщиха от пресценътра на ОДМВР-Перник. В действията участват служители на ГД „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“, ОДМВР-Перник и ГДНП.

Целта на засиленото полицейско присъствие е установяване, задържане и профилактика на лица от активния криминален контингент, набиране на информация за подготвяни или извършени престъпления от общ характер или нарушения на обществения ред на територията на областния град, както и гарантиране на сигурността на жителите.

По повод случая с пребития футболист Румен Андонов от 11 юни ОДМВР –Перник уточнява, че в Първо РУ на заподозрения 18-годишен младеж са образувани три досъдебни производства за различни провинения.

На 12.05.2022 г. той е нанесъл побой на 24-годишен перничанин. В хода на първоначалните процесуално-следствени действия е получена информация за още три инцидента (побоя) с негово участие.

На 29.05.2022 г. в пернишки ресторант, след възникнал побой, младежът е причинил средна телесна повреда на 51-годишен перничанин.

Последният случай е от 11.06.2022 г, когато е получено съобщение от столично лечебно заведение за приет при тях 61-годишен перничанин с двустранно счупена челюст. 

По информация от Районна прокуратура – Перник, трите досъдебни производства са изпратени на ВКП за последяващо произнасяне относно разпределянето на наблюдаващ прокурор.