Татяна Дончева: Прокуратурата бойкотира процеса за АМ "Хемус"

Татяна Дончева

Татяна Дончева

"ГЕРБ не могат да осъдят Бойко Рашков. Юридическите лица не мога нито да бъдат обиждани, нито клеветени", заяви пред бТВ Татяна Дончева.

Повод за изявлението й стана позицията на ГЕРБ, че ще дадат вътрешния министър на съд заради твърденията му по-рано днес, че 30-40 процента от парите за АМ "Хемус" са се насочвали към ГЕРБ.

"Изясняването на истината е свързано със свидетели, което прокуратурата не иска да направи. Да разказват длъжностните лица, какво са им разказвали е несериозно. Това, което прави прокуратурата, е абсолютен бойкот на процеса на разследването", заяви Дончева, коментирайки разпита на вътрешния министър в прокуратурата.

"Войната е неизбежна. Войната МВР - прокуратура трябва да бъде спечелена, да бъде отстранен Гешев и целия му кръг, да бъде приведена в прокуратурата в една една хубава кондиция, професионализмът да бъде изваден на преден план. Онези от прокурорите, които могат повече в занаята, от тези, които могат да придружават главния прокурор и да се снимат с него, защото прокурорската професия не допуска папагали. За кратки периоди може да бъдат снимани като борчета разни персони, но това е за кратко време", допълни тя.