Зловещо: 17-годишен руснак уби своя баща край варненско село

Полицията разследва убийство на 42-годишен мъж, извършено край варненското село Осеново от неговия непълнолетен син. Сигнал за престъплението е подаден около 18.30 часа на 1 януари. Момчето е задържано, очаква се прокуратурата да внесе искане за задържането му под стража, уточниха от Областната дирекция на МВР и отказаха повече подробности за жертвата и мотивите за убийството.

"Нямаме много информация за този тежък инцидент. Семейството не живее точно в селото, а по пътя между нашето и съседното. До късно вечерта бях там, имаше много полиция, следователи, хората работят активно. Не мога да кажа много по случая, тъй като не познавам семейството. И тримата са рускоговорящи, не зная дали са точно от Русия, или от някоя от републиките и цялата информация за тях е в "Миграция", не са регистрирани при нас в кметството, а и не са задължени. Зная, че момчето е на 17 години и до колкото разбрах ходи на училище. Имали се някакви сериозни семейни проблеми и така се е стигнало до фаталния край", коментира обаче пред "24 часа" кметът на Осеново Данко Бакалов.

Според анонимни източници, цитирани от "Блиц", семейството било заможно, бащата е развивал бизнес и през повечето време живеел в България.