МВР: В цялата страна на протест са излезли 1780 автомобила, около 3500 протестиращи

Няма сериозни инциденти, не са допуснати сериозни нарушения на обществения ред

Към настоящия момент няма сериозни инциденти на протестите, но има задържани лица. Четирима души са арестувани в цялата страна. Това каза на брифинг директорът на Главна дирекция "Национална полиция" гл. комисар Христо Терзийски по време на брифинг.

Нямаме сериозни инциденти, не са допуснати сериозни нарушавания на обществения ред. На някои пътни участъци и магистрали бяха допуснати съвсем кратковременни запушвания на пътните артерии, но след преговори с протестиращите те бяха освободени. Най-дълго запушване на пътя беше осъществено в района на ГКПП "Кулата". След предприемане на съответните полицейски действия, беше освободен пътят, каза главен комисар Терзийски.

Той добави, че и към настоящия момент продължават протестите във Велико Търново, Бургас, Каварна, но с много по-нисък интензитет.

В цялата страна на протест са излезли 1780 автомобила, около 3500 протестиращи. Към настоящия момент има задържани 4-5 лица. Най-сериозният е в СДВР, каза още шефът на Националната полиция.

На въпрос дали тази вечер ще бъде блокирана магистрала "Люлин", той уточни, че е имало две групи граждани от Перник. Бяха на пл. "Княз Александър I Батенберг" около 50-60 човека, които имат намерение да направят протестни действия в района на пътен възел "Драгичево", но ние имаме достатъчно сили, така че да не допуснем запушването. В момента е доста сериозен трафикът от провинцията към София, каза още главен комисар Терзийски.