НАП засилва проверките по Черноморието

Контролът е денонощен, като в повечето случаи "тайните клиенти" купуват някаква стока, или се възползват от услуга и съпоставят касовата наличност с отчетените обороти

НАП засилва проверките по обекти във Варна и близките курорти в разгара на туристическия сезон. Всяка година по това време в морската столица са командировани служители на агенцията от вътрешността на страната, които извършват внезапни проверки.

Под засилено дистанционно наблюдение и физически контрол са поставени високооборотни заведения за обществено хранене и дискотеки на територията на Варна и курортните комплекси. Така данъчните са засекли няколко фрапантни нарушения.

При покупка в магазин за продажба на касови апарати и консумативи за тях в морската столица на "тайните клиенти" от приходната агенция не е издадена касова бележка. За това нарушение на данъчния закон обектът е запечатан за 14 дни. По време на проверките е установено, че център за спа процедури на Златни пясъци и увеселителен парк във Варна също нарушават регистрирането и отчитането на продажбите чрез фискални устройства. И двата обекта са запечатани от варненските данъчни за срок от 14 дни.

Контролът е денонощен, като в повечето случаи "тайните клиенти" купуват някаква стока, или се възползват от услуга и съпоставят касовата наличност с отчетените обороти. Установените при проверките обороти от продажби се съпоставят с данните получени в НАП чрез дистанционната връзка на фискалните устройства. При засечени несъответствията, следват наказания, припомня "24 часа".