Разследването на показното убийство на хазартния бос Миджурина е удължено до средата на август

Коста Николов-Миджурина

Коста Николов-Миджурина

Разследването на показното убийство на хазартния бос Коста Николов-Миджурина, който бе застрелян на 2 юни 2018 г. в Слънчев бряг, е удължено до средата на август, съобщи  "24 часа".

Така точно година след убийството все още няма внесен от прокуратурата обвинителен акт, което означава, че евентуалното влизане на делото в съда ще е чак на есен.

Четете още новини от България и света!
54-годишният собственик на казина от Нова Загора бе застрелян от 37-годишния Михаил Станчев. В пристъп на ревност той стреля и по 22-годишната си приятелка Симона Тодорова от Дряново. Симона била служителка на Маджурина в едно от казината му в Слънчев бряг и във фаталната вечер трябвало да излезе на вечеря с него и приятели на бизнесмена от Сливен.

22-годишната Симона се възстановява от тежката травма.
Убиецът първо стрелял по хазартния бос, който изчаквал Симона в луксозния си мерцедес, спрян на аварийни пред комплекс "Сън вилидж" в курорта. Михаил се прицелил от упор по Коста, който седял на шофьорската седалка. Четири куршума попаднали в главата на боса и той издъхнал на място.

В момента на стрелбата Симона излизала от хотела, пред който я чакал Миджурина. Приближавайки към колата му момичето видяло как Михаил стреля по шефа й. Развикала се, но получила куршум в главата. Красивата Симона оцеля по чудо след животоспасяваща операция в УМБАЛ Бургас, където остана близо месец.
 
Стрелецът успя са избяга от местопрестъплението, но бе заловен няколко часа по-късно на ГКПП Малко Търново при опит да напусне страната. От тогава е в ареста и не е правил опит да излезе на свобода.