Цветанов за влизането на митничаря "Фози" в затвора: Справедливостта възтържествува

Цветан Цветанов

Цветан Цветанов

Независимо, че след толкова време, важното е, че след операциите, които провеждахме с колегите, възтържествува справедливостта. Това написа във Фейсбук председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по повод влизането в затвора на легендарния митнически началник Георги Владимиров-Фози.

В днешно време обаче си заслужава БСП и техният президент Румен Радев да прочетат материала и да се запознаят с това какви политики сме водили и продължаваме да водим по отношение на борбата с престъпността, пише Цветанов.

Припомняме, че бившият шеф на митниците в Олтоманци и Гюешево Георги Владимиров-Фози бе осъден от Върховния касационен съд (ВКС) на 3 октомври за подпомагане на контрабандата на близо 1 млн. кутии цигари на стойност 2 347 950 лв. през 2011 г. Вестта за влизането му в затвора го завари като началник на митница “Олтоманци”, където бе възстановен на работа през лятото на 2018 г, разкрива в свое разследвана Ана Михова от „24 часа”.

Наред с лошата новина обаче го споходи и добра. Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) иска от съда да вдигне запора върху имотите му.

Причината - той е оправдан по обвинението за участие в организирана престъпна група. Случаят на Фози е от 2011-2012 г., когато все още действа първият закон за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност. По силата на този отменен вече закон наказателният процес е тясно обвързан с делото за конфискация. Тоест, когато някой е оправдан, няма и дело за отнемане на имуществото.