Обявиха блокада на Народното събрание в четвъртък

Тогава трябва да се проведе извънредно пленарно заседание

Организаторите обявиха общонационален митинг в четвъртък, като заплашиха, че ще блокират сградата на Народното събрание, където трябва да се проведе извънредно пленарно заседание, предаде БНТ. 

Към 21:15 ч. протестиращите се отправиха на традиционното си шествие към Орлов мост. 

Обмисляме по-решителни действия, тази политическа криза не може да продължава вечно", каза Валентин Митов. 

Протестите продължават и в други градове на страната, предава БНР. 

Във Варна протестиращи отново блокираха кръстовището пред общината. От снощи палатковият лагер в града отново е на пътното платно пред общината. Шатри, палатки и столчета стоят в центъра на кръстовището. 

В шествие с националния трибагреник начело и най-актуалния варненски слоган в последните дни „ДЪРЖАВАТА Е В РЕМОНТ. Благодарим ви за разбирането“, протестиращите призоваваха са оставка и „Елате при нас - протестът е за вас“. 

В Плевен за втори път се организира протестно автошествие. Участниците в него преминават през централните улици и кварталите на града с искане за оставки на правителството и главния прокурор. Със звукови сигнали и развети знамена участниците преминаха през централните улици и кварталите на града. 

Протестно автошествие премина по улиците на Габрово. Около 30 коли се включиха в колоната на демонстрантите. Клаксони и скандирания „Оставка“ огласиха града. С леки затруднения за трафика в Габрово, тъй като автомобилите от шествието се движат с ниска скорост по основните артерии в града, но без блокади, преминава протестът тази вечер. Недоволните дадоха заявка да продължат с демонстрациите. 

Бургас се включи с творческа вечер в националния протест. Недоволните от управлението изрисуваха исканията си с тебешир на площада пред общината. Направен беше и колаж от ръце, символ на обединената гражданска сила. Над 30 души се включиха в акцията. 

Пореден протест с искане за оставката на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев се състоя в Сливен. Около двайсетина души направиха протестно шествие по главната улица на града, скандирайки „Оставка“ и „Мафия“.